Waarom is een appel gezond?

Appels staan bekend als een gezonde vrucht en kunnen de algehele gezondheid bevorderen. Ze bevatten verschillende voedingsstoffen, vezels en fytochemicaliën. Als je op zoek bent naar een manier om meer fruit in je dieet te krijgen, overweeg dan om elke dag een appel te eten. Het kan uw energie verhogen, uw spijsverteringskanaal beschermen en de gezondheid van hart en longen bevorderen.

De voedingsstoffen in appels zijn antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. Deze oxidatieve stressoren kunnen leiden tot celschade en bepaalde vormen van kanker.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die celschade voorkomt. Deze vitamine is essentieel voor de werking van het immuunsysteem en de stofwisseling. Daarnaast ondersteunt het ook de wondgenezing en blokkeert het UV-licht.

Pectine is een oplosbare vezel die het gebruik van suikers door het lichaam helpt reguleren. Het is ook goed voor de ontgifting en het reinigen van het spijsverteringskanaal.

Andere voordelen van het eten van een appel zijn verlaging van het cholesterolgehalte, ondersteuning van de spijsvertering en bevordering van gewichtsverlies. Bovendien kunnen appels ontstekingen verminderen die ziekten veroorzaken.

Onderzoek heeft aangetoond dat een appel per dag de effecten van chronische ziekten kan helpen voorkomen of verminderen. Studies hebben aangetoond dat de fytochemicaliën in appels de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker kunnen vertragen, de longfunctie kunnen verbeteren en kunnen helpen bij gewichtsbeheersing.

Verschillende studies hebben aangetoond dat appels verschillende vitaminen en mineralen bevatten. Vitamine C is belangrijk voor de immuniteit en de gezondheid van de hersenen. Fruit en groenten kunnen ook het vrijkomen van vrije radicalen in het bloed controleren. Een dieet met veel van dit soort antioxidanten kan astma, kanker en andere luchtwegaandoeningen helpen voorkomen.